Перейти до content

Як покращуючи санітарію ми змінюємо світ

Опубліковано:

Lifebuoy handwashing

Domestos веде війну з поганими санітарними умовами, тому що зараз кожні дві хвилини одна дитина помирає від хвороб, пов'язаних з брудною водою і поганою санітарією. Туалет може допомогти змінити це. Ми прагнемо допомогти 25 мільйонам людей мати покращений доступ до туалету до 2020 року і допомогти зберегти і змінити життя людей на краще.

Ми боремося з поганими санітарними умовами двома основними шляхами: через наше глобальне партнерство з ЮНІСЕФ та через нашу програму в шкільних закладах «Чистіші туалети – яскравіше майбутнє».

Що таке гігієна та санітарія? Визначення санітарії

Санітарія означає зменшення незахищеності людини перед хворобами шляхом забезпечення чистого середовища для життя, що у багатьох випадках є правильне вилучення стічних вод. Це звучить просто, але кожна третя людина в усьому світі не має доступу до жодної з цих речей.

Гігієна – це наука, що вивчає закономірності впливу на організм людини та на суспільне здоров‘я певних чинників довкілля з метою розробки гігієнічних норм, санітарних правил, запобіжних та оздоровчих заходів.

Що означає санітарія для здоров'я людини?

Читачі British Medical Journal проголосували за те, що санітарія – це найкраще медичне втручання за останні 150 років. Простіше кажучи, покращення санітарних умов матиме значний вплив на поліпшення здоров'я людини. Коли людина не хворіє, їй легше отримати освіту, знайти роботу і, в кінцевому підсумку, почати розривати цикл бідності.

У 2014 році бренд Domestos започаткував проект «У чистому світі не хворіють діти!» в Україні

Мета проекту «У чистому світі не хворіють діти!» - підвищити рівень культури особистої гігієни школярів молодших класів та покращити знання шкільного персоналу та батьків щодо гігієни поверхностей.

Звичка дотримуватися правил гігієни закладається змалку, тому важливо вчасно зацікавити дитину, щоб закласти основу його безпеки на все життя. Задля досягнення цієї мети важлива злагоджена робота школи та батьків. Програма Domestos дозволяє об'єднати сили на сучасній платформі, спеціально розробленій для дітей нового покоління та небайдужих дорослих.

Перший подібний проект був реалізований брендом у 2014 році й успішно довів свою ефективність: батьки отримали необхідну інформацію, діти — безліч цікавих заходів, а три перших школи у рейтингу — сучасний ремонт санвузлів, який відповідає світовим стандартам. Але проблема масштабна, і для того, аби змінити ситуацію, необхідно продовжувати роботу. Адже звичка дотримуватися правил гігієни закладається змалку, тому важливо вчасно зацікавити дитину, щоб закласти основи безпеки на все життя.

Надалі у 2020 році програму було розширено до навчальної кампанії «Знову в школу» у відповідь на реалії життя під час пандемії.

Метою кампанії є забезпечення чистоти, дезінфекції робочих поверхонь та повної готовності до прийому учнів у новому навчальному році. Ми змогли привернути увагу керівників шкіл і батьків до проблеми гігієни поверхонь в школах і навчити шкільний персонал чищенні поверхонь, до яких найчастіше торкаються. І до кінця 2020 року 2 300 шкіл та більше ніж 450 тисяч школярів візьмуть участь у проекті в Україні.

Відповідь Domestos реаліям пандемії COVID-19 в Україні

У світлі вируючих подій, які відбуваються у світі, Domestos не може залишатись осторонь та робить усе можливе для захисту здоров’я населення.

На початку пандемії основні опорні лікарні у всіх областях України були забезпечені необхідною кількістю дезінфікуючих засобів. Вже у березні-квітні 2020 року було передано понад 5 000л. Domestos у 50 українських лікарень.

Ми висловлюємо свою щиру подяку медикам за те, що вони щодня оберігають та рятують українців!

У 2020 році Domestos спільно з UNICEF та Міністерством Охорони Здоров’я України було забезпечено дезінфекційними засобами 1700 українських шкіл для безпечного проведення Зовнішнього Незалежного Оцінювання (ЗНО).

На початок