Перейти до content

Unilever передасть чайний бізнес підрозділу Ekaterra компанії CVC Capital Partners

Опубліковано:

18 листопада 2021 року, Лондон. - Компанія Unilever оголосила про укладення договору з продажу чайного бізнесу-підрозділу Ekaterra компанії CVC Capital Partners Fund VIII. Сума угоди склала 4,5 млрд євро.

World tea plantation scene

Ekaterra є найбільшим світовим виробником чаю з портфелем, що складається з 34 брендів, серед яких Lipton, PG tips, Pukka, T2 та TAZO. У 2020 році дохід компанії становив близько 2 млрд євро.

«В межах розвитку брендів Unilever ми зосереджуємосьна напрямках, які швидко зростають. Рішення про продаж Ekaterra – це виважений крок, спрямований на реалізацію стратегії зростання обох компаній. Ми пишаємось тим, що чайний бізнес займає важливе місце в історії Unilever. Ekaterra – це підрозділ із сильними брендами та широкою географією присутності, тому ми віримо, що компанія й надалі процвітатиме під керуванням CVC. Я хочу подякувати всім співробітникам за їхній внесок у розвиток чайного бізнесу та побажати їм великих успіхів у майбутньому», – зазначив головний виконавчий директор (CEO) Unilever Алан Джоуп.

«Ekaterra – бізнес, що складається з сильних брендів та орієнтований на досягнення амбітних цілей як у реалізації продукції, так і у відношенні до споживачів. Компанія вже займає провідну позицію на важливому для компанії ринку, що дозволить прискорити сталий розвиток цієї категорії. Ми сподіваємося, що плідна співпраця з нашими колегами дозволить повністю розкрити потенціал Ekaterra», – зазначає керуючий партнер CVC Capital Partners Пев Хупер.

«Ekaterra – сильний бізнес з хорошою динамікою зростання. На нього чекає новий етап розвитку як світового лідера чайного бізнесу з CVC. Ми з нетерпінням чекаємо на цю подію», – заявляє головний виконавчий директор Ekaterra Джон Девісон.

Завершення угоди залежить від фіналізації консультацій із радою підприємств, а також від часу отримання дозволів від регулюючих органів. Очікується, що угоду буде закрито у другій половині 2022 року. Продаж не вплине на чайний бізнес Unilever в Індії, Непалі та Індонезії, на частку компанії у спільних підприємствах Pepsi та Lipton з виробництва холодного чаю, а також у пов'язаних з ними дистриб'юторських організаціях.

CVC - провідна інвестиційна консалтингова компанія з 25 підрозділами, розташованими в Європі, Азії та США. Компанія керує активами сумою близько 125 млрд доларів США. CVC була заснована у 1981 році. Фонди, якими керує або консультує CVC, інвестують у більш ніж 100 компаній по всьому світу. Річний обсяг продажів цих компаній, у яких працює понад 450 000 осіб, перевищує 100 мільярдів доларів США.

https://cvc.com

На початок