Перейти до content

Unilever оголошує результати діяльності за перший квартал 2021 року

Опубліковано:

Середній час прочитання: 2 хвилин

Unilever sign

Базовий ріст продажів склав 5,7%, при зростанні в об'ємному вираженні на 4,7% і ціновому вираженні на 1,0%

  • Товарообіг знизився на 0,9%, зокрема, під впливом валютних коливань, що склали 8%
  • Квартальна дивідендна прибутковість склала 0,43 євро за акцію. Програма зворотного викупу акцій на суму до 3 млрд євро стартує в травні

«2021 рік для Unilever почався успішно. Вдосконалюючи операційну діяльність, впроваджуючи інновації та розвиваючи бренди зі змістом, ми продовжуємо зміцнювати конкурентоспроможність компанії. Всі ці дії допомогли Unilever забезпечити ріст продажів на 5,7% в першому кварталі, - каже головна посадова особа Unilever Алан Джоуп. - Ми продовжуємо розвивати наш портфель, демонструючи впевнене зростання в сегментах функціонального харчування і косметичної продукції преміум-класу. Відділення чайного бізнесу нашої компанії йде за планом. Зараз ми також займаємося створенням нового підрозділу під назвою Elida Beauty, який об'єднає декілька наших невеликих брендів косметики та засобів особистої гігієни.

Ми впевнені, що в 2021 році забезпечимо зростання продажів відповідно до нашого довгострокового цільового діапазону зростання на 3-5%, причому в першій половині цього року зростання сягатиме верхньої межі цього діапазону. Очікується незначне збільшення операційної маржі від основної діяльності до кінця 2021, а також її несуттєве зниження в першому півріччі під впливом наслідків пандемії Covid-19, високого рівня інфляції, а також збільшення витрат на маркетинг в порівнянні з попереднім роком. Наші досягнення за цей рік переконали Раду директорів компанії схвалити програму зворотного викупу акцій на суму до 3 млрд євро.

Ми в Unilever зможемо досягти ще більш високих фінансових показників в довгостроковій перспективі завдяки нашій моделі сталого розвитку, яка, як ніколи, відповідає викликам сьогодення».

Основні фінансові показники (в порівнянні з 2020 роком)

Показники GAAP (в порівнянні з 2020 роком)

Ріст продажів в грошовому вираженні 5,7%

Оборот 12,3 млрд евро (0,9%)

Квартальна дивідендна прибуктовість

0,4268 євро за акцію


На початок