Перейти до content

Unilever виділяє 2 мільйони євро на медичну допомогу постраждалим українцям

Опубліковано:

Середній час прочитання: 2 хвилин

ed

Сьогодні компанія Unilever оголосила про співпрацю з двома соціальними ініціативами – UNBROKEN та U+System. Донація сумою в 2 мільйони євро буде спрямована на створення умов для професійного лікування українців, які постраждали внаслідок війни.

1 мільйон євро буде виділено на проєкт «Незламна краса», який реалізується у Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN), що діє на базі Першого медоб’єднання Львова. В межах проєкту буде проведено реконструкцію відділення щелепно-лицьової хірургії та закуплено спеціальне обладнання для відновлення обличчя людям, які отримали травми внаслідок воєнних дій. Реконструкція відділення дозволить повертати красу близько 410 пацієнтам на рік, а придбання нового обладнання допоможе оперувати надскладні випадки.

«Проєкт «Незламна краса» – напрям реконструктивної хірургії Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN). Його мета – стирати російський слід з облич українців. Щодня війна калічить сотні людей: внаслідок вибухів, вогнепальних поранень та пожеж наші громадяни отримують важкі травми. Вони потребують надскладних реконструктивних операцій облич та тіла. І з допомогою цього проєкту ми зможемо забезпечити лікарів, які оперують важкі травми обличчя, найкращим обладнанням, а пацієнтів – комфортними умовами перебування. Дуже дякуємо компанії Unilever за підтримку незламних українців», – зазначає Олег Самчук, генеральний директор Першого медоб’єднання Львова.

Також 1 мільйон євро буде виділено на підтримку програми «Допомога зараз» («U+Help»), яка реалізовується U+ System у партнерстві з БО «Благодійний Фонд «КОЛО». Кошти будуть спрямовані на комплексну медичну реабілітацію постраждалих українців. Програма покриває реконструктивно-відновну та ортопедичну хірургію, протезування, фізичну реабілітацію, слухопротезування та психосоціальну реабілітацію. Програма U+Help надає підтримку постраждалим з усієї України, постійно розширюючи мережу локальних пунктів.

«Ми щиро віримо, що відновлення України починається з відновлення людини, а травми та фізичні вади не повинні виключати людей з суспільства та ставати на заваді повноцінному життю,каже Олександра Мостепан, СЕО U+System. Важливою частиною нашої реабілітації є включення пацієнта в процес відновлення. Ми вдячні, що за підтримки Unilever зможемо допомогти більшій кількості людей повернутись до повноцінного життя».

Василь Бовділов, СЕО Unilever Україна: «Співпраця з Unbroken та U+System – це продовження наших ініціатив для підтримки українців. Ми вдячні партнерам за їх життєво важливу роботу і раді допомогти у реалізації їх місії».

Unilever також пожертвувала понад 15 мільйонів євро для надання гуманітарної допомоги українцям, тісно співпрацюючи з установами ООН і місцевими неурядовими організаціями, щоб доставляти допомогу туди, де вона найбільше потрібна.

На початок